Un studiu arată că unul dintre cele mai folosite obiecte de bucătărie este de 200.000 de ori mai murdar decât colacul vasului de toaletă, cele 10 milioane de bacterii aflate pe 2,5 centimetri pătraţi din suprafaţa lui prezentând riscul sindromului Guillaun-Barré, care poate duce, în final, la paralizie.
Descoperirea cercetătorilor americani se referă la buretele de vase, experţii identificând legături între bacteriile de pe bureţi, cârpe şi suporturile din lemn pentru tăiat şi o bacterie care poate provoca paralizie, scrie Daily Mail.
Rezultatele analizelor arată că există aproximativ 10 milioane de bacterii pe 2,5 centrimetri pătraţi din suprafaţa unui burete de bucătărie şi un milion de bacterii pe aceeaşi suprafaţă a unei cârpe de vase, oamenii de ştiinţă sugerând, cu privire la concentraţia bacteriilor, că ar fi mai sănătos să tăiem legumele pe un vas de toaletă decât pe un suport din lemn de bucătărie.
În ceea ce priveşte microorganismele, vasul de toaletă este unul dintre cele mai curate lucuri din casă, a spus Dr. Charles Gerba, profesor de microbiologie la Universitatea din Arizona, Statele Unite. Potrivit profesorului, a cărui muncă de studiere a transmiterii bolilor include analiza tipului şi a răspândirii bacteriilor de pe obiectele de gospodărie, ar trebui să ne îngrijoreze mai mult alte lucruri din casă, precum bureţii, cârpele de vase şi pungile de cumpărături refolosibile.
Un alt profesor, Hugh Pennington, unul dintre microbiologii de vârf ai Marii Britanii, a confirmat faptul că bucătăria, în special buretele de vase, se numără printre cele mai murdare spaţii din casă.
Citeste mai mult pe RTV.NET
Un studiu arată că unul dintre cele mai folosite obiecte de bucătărie este de 200.000 de ori mai murdar decât colacul vasului de toaletă, cele 10 milioane de bacterii aflate pe 2,5 centimetri pătraţi din suprafaţa lui preze