Oamenii de ştiinţă au cuantificat numărul speciilor din mediul acvatic cu care nu s-au întâlnit niciodată până acum. Până în prezent, omenirea nu ştie nimic în legătură cu aproximativ o treime din totalul acestora, spun ei
O asemenea proporţie de vieţuitoare încă necunoscute argumentează ipoteza conform căreia deţinem mai multe informaţii din cosmos decât de pe propria noastră planetă, conform engadget.com
Cercetătorii au compilat bazele de date ale speciilor marine cunoscute, cu ajutorul a peste 270 de experţi. Conform estimării lor, oceanele Terrei adăpostesc un milion de specii, dintre care o treime sunt în întregime necunoscute oamenilor.
Cercetătorii au identificat, numit şi descris aproximativ 226.000 de specii marine. Încă 65.000 de forme de viaţă din specii noi au fost colecţionate şi îşi aşteaptă rândul la catalogare.
Estimările anterioare asupra proporţiei în care viaţa care animează oceanele s-au bazat pe rata identificării speciilor din trecut. Frecvenţa cu care aceasta se produce a crescut mult în ultimii ani însă. Din acest motiv, lumea ştiinţifică consideră că datele studiului actual au cea mai mare acurateţe.
Datele obţinute pot fi folosite şi ca referinţă în studii asupra ratelor de extincţie şi conservare a speciilor.