Multe persoane gandesc ca a consuma carne de porc este ceva rau pentru sanatate si de aceea aleg sa o excluda din alimentatie. Oricum, in aceasta perioada, a postului, e cea mai inteleapta alegere. Cata dreptate au ele insa cand nu exsista restrictii alimentare de ordin religios?
Alimentatia este indispensabila functionarii organismului. Astazi suntem mult mai atenti la alimentele pe care le consumam, alegandu-le pe acelea care consideram ca aduc mai multe beneficii sanatatii. Cum se apropie iarna, iar porcul face parte din alimentatia traditionala a acestui anotimp, iata cateva dintre afirmatiile specialistilor referitoare la acest aliment, potrivit Regimes maigrir.
Valoarea nutritiva
Diferitele parti ale porcului pot fi pregatite in numeroase moduri, in functie de gusturi. Desi am fi tentati sa credem ca a consuma acest aliment se limiteaza la satisfacerea papilelor gustative, iata ca specialistii ne asigura ca aceastea contine multe elemente indispensabile functionarii organismului uman, printre care:
- Fosfor : carnea de porc reprezinta o sursa excelenta de fosfor, al doilea mineral, dupa calciu, ca importanta in organism. In afara de interventia sa in cadrul proceselor chimice la nivel celular, fosforul este indispensabil pentru sanatatea oaselor.
- Zinc : este un element implicat cu prioritate in imunitatea organismului, in vindecarea ranilor, in dezvoltarea fatului. Este foarte indicat persoanelor cu diabet zaharat.
- Fier : un alt element indispensabil organismului, care previne aparitia anemiei.
- Vitamine : carnea de porc este bogata in vitamine din grupa B-urilor(B1, B2, B3, B5, B6 si B12), implicate in functionarea normala a celulelor nervoase si a creierului.
- Proteine , indispensabile pentru sustinerea masei musculare.
Cum se conserva
In mod traditional, car