Serviciile secrete americane au “spart" computerele de la Palatul Elysee în ultimele zile ale preşedinţiei lui Nicolas Sarkozy, dezvăluie publicaţia L"Express, care citează surse anonime. Sursa: REUTERS
Potrivit acestuia din urmă, cu ajutorul virusului Flame, care se crede că a fost creat de americani împreună cu israelieni pentru a contracara programul nuclear al Iranului, au “spart" computerele câtorva consilieri apropiaţi preşedintelui Sarkozy, între care şi pe cel al şefului administraţiei prezidenţiale Xavier Musca.
“Ne-am dori ca nimic asemănător să nu se mai întâmple pe viitor din partea unei ţări aliate, mai ales într-un moment delicat în perioada transferului de putere de la un preşedinte al Franţei la altul", a declarat o sursă anonimă de la Palatul Elysee.
Atacul cibernetic cu virusul Flame a avut loc în primăvară, între prima şi a doua rundă ale alegerilor prezidenţiale din Franţa.
Secretarul american pentru securitate internă, Janet Napolitano, nu a negat acuzaţiile atunci când a fost întrebat direct despre subiect. “Nu avem un alt partener mai mare decât Franţa, nu avem un alt aliat mai mare decât Franţa", a spus el, subliniind că cele două ţări cooperează în mai multe domenii legate de securitate.
"Sunt aici pentru a consolida şi mai mult aceste legături şi de a crea altele noi", a afirmat el într-un interviu pentru L"Express, cu ocazia unei vizite în capitala franceză. În acelaşi interviu, Janet Napolitano a subliniat că viruşii Flame şi Stuxnet “nu au fost niciodată legaţi de guvernul Statelor Unite ale Americii".