Cinci membri ai unei secţii de votare din Ovidiu, judeţul Constanţa, sunt cercetaţi de procurorii Parchetului instanţei supreme pentru fraude la referendumul din 29 iulie, ei fiind acuzaţi că au introdus în urne buletine de vot pentru alegători care nu au votat şi că au semnat în locul acestora.
În continuarea cercetărilor în dosarul privind fraude la referendum, procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie fac cercetări în cazul unor membri ai mai multor birouri electorale constituite în judeţul Constanţa pentru referendumul din 29 iulie, informează un comuncat de presă remis miercuri de Ministerul Public, informează Mediafax.
Procurorii au dispus, marţi, începerea urmăririi penale faţă de Veronica Popescu, Manuela Raluca Cojocaru Libu, Maria Petre, Elena Popa şi Mariana Puşcaşu, membri ai Biroului electoral al Secţiei de votare nr. 360 din Ovidiu, pentru săvârşirea infracţiunii de introducere în urnă a unui număr suplimentar de buletine decât cele votate de alegători sau falsificarea prin orice mijloace a documentelor de la birourile electorale, prevăzută de articolul 55 din Legea 3/2000.
Procurorii arată în rezoluţia de începere a urmăririi penale că, la referendumul din 29 iulie, cei cinci "au introdus în urnă un număr suplimentar de buletine de vot, corespunzător unui număr de persoane care nu s-au prezentat la urne şi a căror semnătură a fost executată în fals, denaturând, în acest mod, realitatea datelor înscrise în documentele întocmite la nivelul biroului electoral".
Cinci membri ai unei secţii de votare din Ovidiu, judeţul Constanţa, sunt cercetaţi de procurorii Parchetului instanţei supreme pentru fraude la referendumul din 29 iulie, ei fiind acuzaţi că au introdus în urne buletine de vot pentru alegători care nu au votat şi că au s