Ghid culinar de vacanţă: mic dejun în jurul lumii
Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Dacă, pentru unii dintre noi, micul dejun înseamnă adesea doar o cafea, pentru alţii micul dejun este un adevărat festin: lapte, suc de portocale, cereale, croissante, pâine, gem şi multe alte bunătăţi. În cazul în care alegeţi să călătoriţi curând în una dintre ţările prezentate mai jos, vă prezentăm cam ce puteţi comanda pentru un mic dejun tradiţional.
Franţa
În Franţa, micul dejun începe cu o cafea servită într-o cană mare, de multe ori cu lapte din belşug, potrivit infoturism.ro. Tot la micul dejun se poate servi şi ceai sau ciocolată caldă. Pâinea este înlocuită de croissantele proaspete, brioşe sau felii de toast. Tot dimineaţa, francezii mănâncă omlete cu diverse umpluturi, crepe (clătite) şi fructe proaspete.
Italia
În Italia, micul dejun este asemănător cu cel franţuzesc, doar că aici se serveşte cafea espresso. Micul dejun este servit la bar, în picioare, unde italienii mănâncă şi un "cornetto" (croissant) după ce îşi termină cafeaua. Pentru fanii dulciurilor, micul dejun este un deliciu cu multe calorii: brioşe, gogoşi, prăjituri cu creme, biscuiţi şi diverse produse de patiserie.
Elveţia
În timp ce americanii erau prinşi cu inventarea cerealelor, în Elveţia, doctorul nutriţionist Max Bircher-Benner a inventat pentru pacienţii săi conceptul "musli", ideal pentru micul dejun. Musli este o combinaţie de seminţe crude, nuci, fructe proaspete şi uscate, servite cu lapte sau iaurt. Acest tip de mâncare a devenit foarte popular în Elveţia şi s-a răspândit rapid în toată Europa. Cartofii rösti (budinca de cartofi frământaţi) reprezintă o alegere populară pentru micul dejun, alături de ceai, cafea, ciocolată caldă, pâine, mezeluri şi ouă.
Marea Britanie
Marea