Adrian Nastase si avocatul sau au ridicat, miercuri, la recursul care are loc la Curtea de Apel Bucuresti, o sesizare de neconstitutionalitate cu privire la una dintre legile in baza carora zilele anterioare incarcerarii sale nu se scad din pedeapsa de doi ani de inchisoare primita in dosarul Trofeul Calitatii.
Fostul premier a fost adus miercuri dimineata la Curtea de Apel Bucuresti unde s-a judecat recursul depus dupa ce Tribunalul Bucuresti a decis ca zilele respective nu se scad din cei 2 ani de inchisoare la care a fost condamnat deoarece, din cauza tentativei de sinucidere, nu au putut fi puse in aplicare imediat procedurile legale pentru incarcerarea sa.
Cele 6 zile din pedeapsa lui Nastase nu se scad, a decis Tribunalul Bucuresti
Avocatul Ioan Cazacu a declarat ca instanta a ramas in pronuntare, dupa ce au fost ridicate doua "probleme de principiu".
Prima a fost enuntata de Adrian Nastase si s-a referit la faptul ca "nimeni nu poate adauga la o pedeapsa legala", iar in opinia sa, daca cele 7 zile cat a stat in spital dupa tentativa de sinucidere s-ar adauga, el ar executa 2 ani si 7 zile de inchisoare.
Al doilea aspect a tinut de constitutionalitatea articolului de lege care prevede ca, daca un condamnat si-a provocat in mod voit boala, perioada de spitalizare nu se scade din pedeapsa. In opinia lui Nastase si a avocatilor sai, acest articol este neconstitutional, deoarece nu tine cont de "cazurile exceptionale".
"Interpretarile date de Parchet sunt in afara legii. Instanta a ramas in pronuntare si pe fond si cu exceptia de neconstitutionalitate", a declarat Cazacu, adaugand ca nu cele 7 zile reprezinta "un capat de tara" pentru fostul premier, care are "700 si ceva de zile" de executat, ci este doar o problema de principiu.
Avocatul a mai spus ca, in situatia in care o instant