În seria manifestărilor pe care le-am putea numi În sprijinul celor acuzaţi de corupţie, nu demult a avut loc la Năvodari un miting în apărarea primarului de Năvodari, arestat preventiv pentru dare de mită.
Dan Tapalagă a spus pe Hotnews ceea ce se cuvenea în legătură cu mitingul organizat la USL.
USL, formaţiune politică parlamentară, ai cărei lideri se vor recunoscuţi de Europa civilizată, nu-şi poate asuma o asemenea acţiune nici dacă ar fi în Opoziţie.
USL e însă la guvernare.
Unul dintre zbierătorii de lozinci anti-DNA a fost Puiu Haşoti, ministrul Culturii în guvernul condus de Victor Ponta. Cum e posibil ca în România ce-şi spune şi europeană şi nu în Belarusul ce-și spune și al lui Lukaşenko formaţiunea de guvernămînt să protesteze în stradă împotriva unei măsuri a Justiţiei?!
Sînt de acord cu observaţiile lui Dan Tapalagă şi în privinţa aducerii elevilor la un miting în sprijinul unui ins acuzat de corupţie (cum să le mai ceri, apoi, să nu copie la Bacalaureat?!) şi a prezenţei popilor cu behăiturile lor psalmodice în favoarea Reţinutului.
Dan Tapalagă e înainte de toate un publicist militant.
Aşa se explică de ce el nu-şi pune întrebarea:
Sîntem în apropierea scrutinului de la 9 decembrie 2012.
Cum şi-a permis USL apărarea publică zgomotoasă a unui politician acuzat de corupţie?
De ce n-a reacţionat Victor Ponta la prezenţa printre hăulitori a lui Puiu Haşoti?
Numai pentru că ministrul Culturii e în parohia lui Crin Antonescu şi pe liderul PNL nu-i bine să-l superi cu ceva mai ales luni, cînd nu mai poate dormi pe săturate, ca în weekend?
Dacă şi-ar fi pus această întrebare, Dan Tapalagă ar fi ajuns la aceeaşi concluzie ca şi mine: Liderii USL nu consideră un pericol pentru scorul lor electoral astfel de ieşiri aţîţătoare împotriva Justiţiei.
Cum să reacţioneze Victor Ponta la mitingul anti-D