Proiectul „Teleradiologie transfrontalieră în judeţele Csongrad-Arad“, realizat în cadrul Programului de Cooperare România-Ungaria, cofinanţat de Uniunea Europeană, a ajuns la sfârşit. Proiectul a vizat intensificarea cooperării transfrontaliere pe termen lung privind diag- nosticarea rapidă şi eficientă a pacienţilor, precum şi creşterea nivelului de asistenţă sanitară în regiunea de frontieră. Obiectivul principal a fost stabilirea rapidă a diagnosticului imagistic iar cu ajutorul telediagnosticii, posibilitatea diagnosticării greşite să se minimalizeze, contribuind astfel la sănătatea publică a întregii societăţi.
Valoarea proiectului a fost de peste 1.736.000 de euro, iar principalii beneficiari au fost pacienţii, prin beneficiul direct al dezvoltării serviciului de radiologie şi telemedicină, cadrele medicale prin schimbul de experienţă şi cursuri de perfecţionare şi studenţii, rezidenţii, doctoranzii.
În urma derulării proiectului, a rezultat un computer tomograf, un aparat cu ultrasunete şi un ECG de efort.
„Sistemul sanitar românesc este foarte slab dezvoltat, iar acest proiect ne-a oferit posibilitatea de a câştiga ceva substanţial pentru spitalul nostru. Mai mult, proiectul ne-a oferit posibilitatea de a câştiga experienţă, a dobândi cunoştinţe practice, de a confrunta opinii profesionale şi de a forma grupuri de cercetare“, a declarat dr. Teodora Olariu, managerul Spitalului Clinic Judeţean Arad.
În derularea acestui proiect, spitalul a fost sprijinit şi de Universitatea de Vest „Vasile Goldiş”, prin implicarea preşedintelui Aurel Ardelean şi a rectorului Coralia Cotoraci.
Totodată, Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, a declarat că „de doi ani de zile de când am preluat spitalul de la minister, am demonstrat că putem merge atât pe dezvoltarea infrastructurii, cât şi a achiziţionării de aparatură m