Iarna aceasta, numărul utilajelor care vor deszăpezi drumurile judeţene va fi mai mare decât anii trecuţi, din directiva Consiliului Judeţean. Autorităţile au decis ca şi stocul de materiale antiderapante să fie mai mare decât iernile trecute. La un prim calcul, administraţia are de achitat în jur de 1,3 milioane de lei, pentru curăţarea sutelor de kilometri de drumuri din judeţ. Capriciile iernii ar putea însă creşte factura la deszăpezire.
Iarna începe să-şi intre în drepturi, iar autorităţile se pregătesc pentru începerea lucrărilor de întreţinere a drumurilor în perioada de iarnă, pentru a nu fi luate prin surprindere. Din experienţa iernilor trecute, autorităţile au decis că ar fi mai bine ca numărul utilajelor de deszăpezire să fie suplimentat. Pentru că iernile trecute, în anumite zone firmele de deszăpezire au întâmpinat probleme datorită zăpezii abundente, iarna aceasta vor fi în plus un număr de şase utilaje. Pentru că iarna anului trecut a fost una a extremelor, stocurile de materiale antiderapante a fost suplimentat. Până acum, stocurile de materiale antiderapante constau în: 1.800 tone de sare şi 14.250 metri cubi de nisip. „În total vor fi întreprinse lucrări de deszăpezire pe o suprafaţă totală de 1.108 kilometri de drumuri. Există cinci baze, pe cele cinci sectoare şi anume: Arad, Lipova, Sebiş, Ineu şi Criş. De asemenea, vor mai funcţiona şi un număr de patru puncte de informare. Numărul utilajelor de deszăpezire ce vor fi folosite pentru intervenţie este de 29, mai mult decât iarna trecută, pentru că avem experienţă pentru anumite zone care s-au dovedit a fi critice. Sectoarele pe care s-au întâmpinat unele probleme sunt Arad şi Lipova“, a susţinut Cristian Drăgan, administrator public al Consiliului Judeţean.
Pentru curăţarea de zăpadă şi polei a drumurilor cuprinse în sectorul Lipova, CJA ar urma să achite 448.115 de lei, iar pen