În actualul context european şi internaţional, România are nevoie de un nou acord de tip preventiv cu Fondul Monetar Internaţional. Recomandarea vine de la Banca Europeană de Investiţii, prin vocea vicepreşedintelui acestei instituţii, fostul ministru de Finanţe, Mihai Tănăsescu.
În condiţiile în care banii sunt din ce în ce mai puţini şi sursele de creştere economică tot mai sărace, Mihai Tănăsescu, cel care a reprezentat România la FMI în ultimii ani, spune că e nevoie de disciplină financiară şi disciplina ar implica prioritizarea investiţiilor şi continuarea reformelor structurale, care va duce la o administraţie mai bună şi mai eficientă.
În acest sens, actualul vicepreşedinte al Băncii Europene de Investiţii spune că România ar avea în continuare nevoie de supravegherea FMI şi a celorlalţi finanţatori internaţionali. "Sunt ferm convins că în perioada următoare, după finalizarea actualului acord, un nou tip de parteneriat cu FMI este foarte important pentru România. Un asemenea parteneriat dă mai multă greutate unui tip de abordare la nivel internaţional a modului în care reformele structurale sunt puse în practică", a explicat Tănăsescu.
Oficialul BEI a mai insistat şi pe absorbţia fondurilor europene, în contextul discuţiilor privind noul buget al Uniunii Europene. "Ştim foarte bine care sunt cauzele întârzierilor, este nevoie de mai multă responsabilitate, mai multă transparenţă, de o modalitate de achiziţii publice mult mai transparentă. Sunt lucruri care se pot îndrepta uşor şi care pot să atragă foarte multe miliarde de euro investiţii în România", a spus Mihai Tănăsescu, exprimându-şi speranţa că lecţiile din trecut au fost învăţate.
În actualul context european şi internaţional, România are nevoie de un nou acord de tip preventiv cu Fondul Monetar Internaţional. Recomandarea vine de la Banca Europeană de Investiţii, prin voc