Așezată pe malul drept al râului Gilort, Mănăstirea Cămărășeasca, din orașul Târgu-Cărbunești poate fi o destinație perfectă pentru un sfârșit de săptămână. Ctitorită pe la 1780, Mănăstirea Cămărășeasca dă impresia unei fortărețe, aici venind anual sute de pelerini.
Lăcașul de cult a fost ctitorit în anul 1780 de către polcovnicul Mihail Colţescu, în timpul voievodului Alexandru Ipsilanti. Zidurile mănăstirii au grosimea de un metru, întreaga construcție fiind masivă; de asemenea, impresia de fortăreață este dată și de cămăruţele din turla de lângă clopotniţă, din care una pentru locuit, crenelurile pentru tragere şi scara din zidul nordic al pronaosului. „Este construită în formă de corabie, din zid masiv de cărămidă, având pronaosul despărţit de naos, pridvorul fiind aşezat pe stâlpi ornamentaţi din piatră, în stil brâncovenesc, cu arcade în formă de semicerc. Are o singură turlă aşezată deasupra pronaosului, acest aspect fiind o caracteristică a sfârşitului de secol XVII în arhitectura eclezială românească”, a povestit părintele protopop Iulian Mărgineanu, de la Protoieria Târgu-Cărbunești. Pe lângă praznicul Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul, biserica mai poartă şi hramul Sfântului Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir. „Cei care vor trece pragul acestui sfânt locaș de cult, vor avea ocazia să vadă numeroase obiecte de cult de o valoare inestimabilă, icoane. Ospitalitatea măicuțelor este cunoscută și a fost mereu apreciată de vizitatori și de pelerinii veniți aici din toate colțurile țării. În prezent, cinstitul aşezământ funcţionează cu statutul de mănăstire de maici şi este coordonat de stareţa Cristofora Drăghici”, a mai spus părintele protopop Mărgineanu.
Așezată pe malul drept al râului Gilort, Mănăstirea Cămărășeasca, din orașul Târgu-Cărbunești poate fi o destinație perfectă pentru un sfârșit de săptămână. Ctitorită p