Procurorul Ioan Irimie, candidat pentru funcţia de şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, a susţinut că a primit la evaluarea profesională "foarte bine", indicând la "rezultate notabile" înregistrate pe parcursul activităţii sale soluţionarea, împreună cu Daniel Morar, a cazului Gabriel Bivolaru.
"Pe parcursul activităţii mele am înregistrat şi rezultate notabile, cum ar fi dosarul lui Gabriel Bivolaru (fostul deputat PDSR, condamnat pentru fraudarea BRD-n.r.), realizat împreună cu Daniel Morar, în perioada în care am fost delegaţi la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie", a susţinut Ioan Irimie, joi, în faţa membrilor Secţiei de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).
Ioan Irimie a avut la dispoziţie 30 de minute pentru a-şi susţine proiectul de management, el vorbind însă despre parcursul său profesional şi despre "dragostea faţă de sistemul judiciar".
Irimie a confundat Comisia Europeană cu Consiliul European, când s-a referit la Mecanismul de Cooperare şi Verificare.
Procurorul Irimie şi-a exprimat nemulţumirile faţă de scurgerile de informaţii din cadrul anchetelor. "Vreau să întrerup scurgerile de informaţii din cazurile de urmărire penală (...). Eu nu fac telejustiţie, nu am voie să a să aduc la cunoştinţa altor persoane acte premergătoare începerii urmăririi penale şi date din pregătirea trimiterii în judecată", a susţinut Ioan Irimie.
Totodată, el a afirmat că fenomentul corupţiei afectează siguranţa naţională, fără alte detalii. Irimie a contimuat spunând că, "nu în ultimul rând", va acţiona "pentru apărarea banului public, nemaivorbind de fraude".
Pe de altă parte, procurorul Ioan Irimie a afirmat că este bine ca anchetatorii să fie stimulaţi financiar.
"E foarte bine când ii dai la om şi se bucură, e foarte rău când îi iei la om din drepturi", a spus candidatul pentru şefia DNA. @