Crin Antonescu s-ar putea trezi concurat la prezidențiale încă dinainte să înceapă cursa oficială, chiar de către un coleg al său de partid. Fostul premier, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat aseară, la România TV, că subiectul candidaturii sale la Preşedinţia României "nu este unul închis". Sursa: RĂZVAN VĂLCĂNEANȚU
"E puţin prea devreme să discutăm acest subiect. Nu e un subiect despre care să spun că e închis pentru mine, dar în momentul de faţă prioritatea o reprezintă alegerile din 9 decembrie şi dorinţa de a obţine un rezultat favorabil. E un pic prematur să discutăm acest subiect pentru că nici nu am terminat alegerile parlamentare", a spus Călin Popescu Tăriceanu, întrebat dacă îşi doreşte o candidatură la Preşedinţie.
În ceea ce priveşte preluarea funcţiei de prim-ministru după alegerile din decembrie, liderul deputaţilor a afirmat că deocamdată postul de premier revine PSD.
"Un post de prim-ministru nu se oferă la masă ca la piaţă, se aruncă pe masă... Există nişte reguli ale jocului democratic, nişte reguli pe care le respectă toate ţările democratice. Aceste reguli se bazează pe respectarea voinţei electoratului ceea ce înseamnă că există un partid sau o alianţă de partide care câştigă majoritatea absolută sau majoritatea relativă şi care primeşte mandatul de formare al Guvernului. În cadrul USL există o decizie în privinţa formaţiunii care va desemna primul-ministru şi care e PSD", a explicat Tăriceanu.
"La un anumit moment va trebui să ne despărțim de PSD"
Întrebat când preconizează o posibilă ruptură a alianţei USL, Tăriceanu a răspuns că la un moment dat se va întâmpla acest lucru.
"Nu aş răspunde cu termenul «când preconizez» pentru că s-ar putea înţelege că mi-aş dori acest lucru. Împărtăşesc însă părerea dv. că, la un anumit moment, va trebui să ne despărţim pentru că suntem partide cu un anumi