Ne-am obişnuit să mâncăm muştar sub formă de pastă cumpărată din magazin. În realitate, beneficiile boabelor de muştar depăşesc cu mult gustul iute pe care îl dau mâncărurilor. Muştarul şi boabele sale previn cancerul, grăbesc metabolismul, sunt folosite în tratamente împotriva răcelii şi ţin depresia la distanţă. Iată principalele beneficii ale boabelor de muştar…
Muştarul este un condiment des întâlnit în India, însă nici la noi nu este necunoscut. Face parte din familia verzei şi, deşi există vreo 40 de specii, numai trei feluri de boabe de muştar sunt folosite:
- Muştar alb (Brassica alba), ale cărui boabe sunt de fapt gălbui şi au un gust uşor picant.
- Muştar negru (Brassica nigra), cu boabe închise la culoare şi gustul cel mai puternic.
- Muştar brun (Brassica juncea).
1. Boabele de muştar sunt bogate în seleniu şi magneziu. Seleniul reduce simptomele astmului, alte reumatismului şi ajută în prevenirea cancerului, iar magneziul ţine depresia la distanţă.
2. Muştarul este o sursă bună de acizi graşi omega 3.
Ne-am obişnuit să mâncăm muştar sub formă de pastă cumpărată din magazin. În realitate, beneficiile boabelor de muştar depăşesc cu mult gustul iute pe care îl dau mâncărurilor. Muştarul şi boabele sale previn cancerul, grăbesc metabolismul, sunt folosite în tratamente împotriva răcelii şi ţin depresia la distanţă. Iată principalele beneficii ale boabelor de muştar…
Muştarul este un condiment des întâlnit în India, însă nici la noi nu este necunoscut. Face parte din familia verzei şi, deşi există vreo 40 de specii, numai trei feluri de boabe de muştar sunt folosite:
- Muştar alb (Brassica alba), ale cărui boabe sunt de fapt gălbui şi au un gust uşor picant.
- Muştar negru (Brassica nigra), cu boabe închise la culoare şi gustul cel mai puternic.
- Muştar brun (Brassica juncea).
1.