Dorin Hanu, primarul oraşului Motru, e cu un pas mai aproape de câştigarea războiului pe care Curtea de Conturi i l-a declarat cu ceva timp în urmă, din cauza puzderiei de sporuri pe care edilul, viceprimarul şi alţi angajaţi ai primăriei le-au încasat până acum şi pe le vor încasa şi pe viitor. Iradiaţi de antenele de pe clădirea primăriei şi cu sănătatea pusă mereu în pericol din cauza condiţiilor în care muncesc, funcţionarii publici ai Primăriei Motru se recompensează cu mii de lei, mai ceva decât cei care lucrează la mină, în subteran.
Curtea de Conturi a declarat sporurile primite ca fiind nelegale, însă instanţa de judecată consideră că Hanu şi subordonaţii săi merită fiecare bănuţ pe care şi l-au alocat.
Primarul şi viceprimarul, afectaţi de câmpurile electromagnetice
În urmă cu trei ani, primarul Dorin Hanu şi viceprimarul Tudor Dobrică au încasat de la Primăria Motru, în urma unei hotărâri judecătoreşti, 70.000 de lei, respectiv 37.000 de lei, sub forma a diferite sporuri printre care şi pentru condiţii vătămătoare şi pentru fidelitate. Condiţiile vătămătoare sunt „asigurate” de către instalaţiile care generează câmpuri electromagnetice de radiofrecvenţă, produse de emiţătorii pentru comunicaţii, instalaţii de microunde, instalaţii de curenţi de înaltă frecvenţă, staţii de bruiaj. Pentru că toate acestea se regăsesc în şi pe clădirea primăriei, iar primarul şi viceprimarul sunt „obligaţi” zilnic să îndure aceste vicisitudini, primesc un spor de 10%.
Ei nu au fost singurii care au beneficiat de bani în plus, pe lângă remuneraţia legală, o serie de alte sporuri fiind stipulate prin contractul colectiv de muncă. Astfel, angajaţii primăriei au primit drepturi speciale pentru menţinerea sănătăţii, în cuantum de 20 de lei/zi/de persoană, premii lunare în limita a 10% din cheltuielile cu salariile, spor de fidelitate de 5 până la 2