În premieră după ce a părăsit emisiunea "MasterChef", Andreea Moldovan a făcut o demonstrație de artă culinară în public. Ea a gătit pe loc un meniu sofisticat pentru clienții unei cafenele din București. Evenimentul a fost organizat de DNB PR&Events (Diana Beciu şi Denisa Nechifor).
"Casnica" Andreea a reunoscut că, din când în când, îi pregătește soțului său, DJ Optik, un desert afrodiziac.
Smochinele sunt principalul ingredient pe care îl folosește pentru acest desert-minune. După demonstrația culinară de la Cuando Cafe, Andreea a acceptat să ne dezvăluie această rețetă proprie, care nu dă niciodată greș. În forme mici de tartă, se pune aluat de foietaj și se bagă la cuptor (se înțeapă înainte ca să nu crească prea mult).
Se pune zahăr la caramelizat într-un vas, apoi se taie smochinele în patru și se pun în vas să se caramelizeze.
Se sting smochinele cu șampanie rose, iar după ce s-a evaporat alcoolul, în vas se pune un cub de unt pentru luciu. Se scot scmochinele (se țin pe foc doar 3-4 minutee), iar sosul se amestecă cu mascarpone. Crema formată din mascarpone, sosul de șampanie și smochine se pune în forma de tartă peste aluat, iar totul se decorează cu smochine. Desertul se servește cu o frunză de mentă deasupra. Poftă bună!