Organizaţiile performante sunt mult mai susceptibile a-şi descentraliza operaţiunile pentru a concura într-un mediu de afaceri globalizat, conform noului raport Ernst & Young, arată un comunicat remis redacţiei.
În urma unui sondaj în rândurile a 600 de executivi din întreaga lume, studiul "Paradigm shift: building a new talent management model to boost growth"
dezvăluie că aceste organizaţii acordă libertate mai mare de luare a deciziilor în cadrul relaţiilor de raportare directă (49%, comparativ cu 35% dintre organizaţiile slab performante chestionate) şi redefinesc rolurile într-un mod mai deschis şi mai flexibil (46% faţă de 34%).
Studiul constată că există o lipsă generală de investiţii în managementul talentelor în majoritatea companiilor. În timp ce companiile performante obţin recompense financiare investind mai mult în construirea de echipe talentate şi descentralizând operaţiunile la nivel global, mai puţin de jumătate (45%) spun că obţin eficienţă investind în managementul talentelor pentru a atinge obiectivele financiare. Acest indicator scade la 36% pentru companiile slab performante.
Companiile multinaţionale se străduiesc să pregătească managerii pentru poziţii viitoare de conducere, oferindu-le expunere la diferite arii de business şi medii culturale.
Peter Matthews, Preşedinte Global Learning Ernst & Young, a declarat: "Puţine companii şi-au adaptat abordarea pentru a satisface complexitatea actualului mediu economic şi de piaţă global. Organizaţiile care urmăresc creşterea globală va trebui să investească în dezvoltarea unei strategii eficiente de management al talentelor, care să cuprindă cu succes mai multe zone geografice. Acestea va trebui să schimbe şi să aplatizeze structurile organizatorice tradiţionale; să încurajeze luarea descentralizată a deciziilor, să ţină cont de diversitatea mare de culturi, vârste, medi