Judeţul Gorj este fruntaş la eliberarea reţetelor electronice iar interesaţi de noul sistem s-au arătat peste 70 la sută dintre furnizorii de servicii medicale. Totuşi, în ciuda trendului pozitiv, mai sunt unele neajunsuri la o parte din medicii care nu s-au pus la punct cu sistemul informatic.
Vestea bună o dă la capitolul reţete electronice eliberate în Gorj, conducerea Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate. Dacă în luna septembrie, doar 50 la sută dintre furnizori eliberaseră reţete, în luna octombrie, procentul a crescut. Probleme de rezolvat mai sunt la 20 de medici şi la Spitalul Judeţean, unde unele carenţe la sistemul informatic nu le-a permis până în prezent, decât eliberarea reţetelor scrise. Conducerea Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj se aşteaptă la remedieri cât mai curând. „Interesul este destul de mare din partea furnizorilor de servicii medicale, practic judeţul Gorj se află printre primele judeţe la acest capitol. Vorbim de un procent de 74,61% în luna octombrie, faţă de 56%, cât era în septembrie. La ora actuală, nouă medici de familie şi 17 medici specialişti nu eliberează reţete electronice, există unele probleme şi la Spitalul Judeţean, unde am înţeles însă că se va pune la punct sistemul informatic”, a declarat Daniel Bondoc, directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj. Ambele timpuri de reţete se vor elibera în paralel, până la 31 decembrie, dar la 1 ianuarie, prescrierea variantei electronice este obligatorie. Avantajele majore pentru pacienţi constau în corelările automate pe care reţeta electronic le face intre diagnostice si medicatie , în reducerea riscului de fraude, dar şi îmbunătăţirea actului medical. Noua variantă a fost introdusă la 1 iulie.
Judeţul Gorj este fruntaş la eliberarea reţetelor electronice iar interesaţi de noul sistem s-au arătat peste 70 la sută dintre furnizorii de servicii medi