O fereastră de soare şi vreme caldă intro săptămână rece, mohorâtă şi cu ceaţă. De o astfel de zi au avut parte ospătarii care au luat startul, pe 16 Noiembrie 2012, la Întrecerea Ospătarilor – Course des Garçons de Café.
Ospătarii s-au întrecut în îndemânare şi în eleganţă în cadrul acestui concurs organizat cu prilejul sărbătorii vinului “Beaujolais Nouveau”. Întrecerea Ospătarilor – “Course des Garcons de Café”– este un concurs prin intermediul căruia sunt promovate meseriile din industria Ospitalităţii.
Startul concursului a fost dat din faţa Restaurantului Negresco din Centrul Istoric, pe traseul: strada Stavropoleos, strada Poştei, strada Franceză, strada Nicolae Tonitza, strada Sfântul Dumitru, strada Poştei şi strada Stavropoleos.
Concurenţii au parcurs 350 de metri până la punctul de sosire, având în mână o tavă rotundă pe care au fost aşezate 2 pahare umplute cu vin Beaujolais Nouveau, demonstrând astfel nu doar îndemânare, ci şi profesionalism şi eleganţă – caracteristici de bază ale meseriei de ospătar.
7 premii au fost oferite câştigătorilor şi fiecare participant, câştigător ori necâştigător, a primit câte o sticlă de Beaujolais Nouveau – Georges Duboeuf.
La întrecere s-au aliniat ospătari de la Liceul Economic “Viilor”, de la restaurantele din centrul istoric şi nu numai.
Câştigători :
Locul 1 – Baitoiu Daniel – restaurant True Club, a câştigat 1 vas din fontă “Vitesse” de la Kitchen Shop
Locul 2 – Lulea Romica - restaurant La Bonne Bouche, a câştigat 1 Set de Tacâmuri “Energia” de la Leida
Locul 3 – Costache Mihai - restaurant Solé, a câştigat 3 Sticle de Beuajolais Nouveau “Georges Duboeuf”
Locul 4 – Robu Marius - hotel Ramada, a câştigat un Foie Gras de gâscă cu trufe “Rougié” de la Lareserve
Locul 5 – Banesaru Ioana - restaurant La Bonne Bouche, a câştigat un C