Au trecut mai bine de trei luni de la Festivitatea de închidere a Jocurilor de la Londra. „Efectul Londra" a început să se estompeze pentru noi, dar pentru cei mai mulţi dintre medaliaţii români, Olimpiada a fost poarta care le-a deschis drumul spre o altă viaţă. Cum li s-a schimbat existenţa, ce impact a avut asupra lor succesul din Anglia, câţi dintre ei vor mai continua şi peste patru ani, la Rio, câţi şi-au reluat antrenamentele şi cu ce entuziasm sau ce au făcut cu banii primiţi pentru performanţele lor?
„Adevărul" a încercat să răspundă la aceste întrebări şi a vorbit cu o parte dintre sportivii care au urcat pe podium la Londra, strângându-le la un loc mărturiile despre modul în care viaţa lor şi-a reluat cursul după Olimpiadă.
Alin Moldoveanu, doar două zile de vacanţă
Campionul olimpic la tir Alin Moldoveanu (29 de ani) ne asigură că putem conta pe el şi la Rio. „Îmi voi continua cariera, nu m-am gândit să mă las. Mă voi antrena în continuare, iar obiectivul meu este să mă calific în finala Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro", a spus Alin Moldoveanu, pentru care noţiunea de vacanţă are o interpretare proprie. „Am început antrenamentele a treia zi după Jocuri, deoarece am vrut să rămân în formă", ne-a mărturisit campionul olimpic la tir.
Corina Căprioriu: „Mama s-a supărat că nu i-am dat medalia"
Deşi judoul românesc nu a cucerit niciun titlu olimpic în 2012, elevele lui Florin Bercean au adus două medalii de argint. Corina Căprioriu (26 de ani) va fi pe tatami şi la Rio. „Gata, s-a terminat cu vacanţa, am început antrenamentele pe 5 octombrie", spune Corina, care nu a primit nici ea banii de la CSM Cluj-Napoca. „Nici de maşină nu mă folosesc, deoarece eu îmi cumpărasem cu câteva luni înainte de Olimpiadă automobilul preferat, cu care merg acum. Părinţii mei nu au permis şi din cauza asta nimeni nu o foloseşte. Cu toate