România deţine resurse considerabile pentru asigurarea independenţei energetice. În momentul de faţă, în România, se află cel mai mare parc eolian continental din Europa.
Asta, după ce, joi, toate cele 240 de turbine din sectorul Fântânele-Cogealac au fost conectate la sistemul naţional de distribuţie a energiei electrice. Producţia dintr-un an de aici poate acoperi nevoile de energie pentru peste un milion de gospodării din România – spun reprezentanţii companiei care a dezvoltat parcul eolian CEZ Distribuţie, care arată că s-a folosit tehnologie de ultimă generaţie pentru a reduce dependenţa de condiţiile meteo, transmite RRA.
Analiştii domeniului apreciază că potenţialul României în acest domeniu îi face să estimeze că în aproximativ patru ani producţia de energie eoliană va fi mai mare decât cea nucleară. Interesul pentru folosirea resurselor regenerabile este mare în România. Programul “Casa verde” a stimulat cumpărarea de astfel de instalaţii şi pentru persoane fizice. Fondurile insuficiente nu au permis însă continuarea acestui program, care este luat în calcul şi pentru anul viitor, scie Rador.
Recent, Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei a estimat şi că puterea instalată în panouri fotovoltaice ar putea depăşi, în 2016, cu aproape 100 MW puterea instalată a celor două reactoare nucleare funcţionale ale centralei de la Cernavodă.
România deţine resurse considerabile pentru asigurarea independenţei energetice. În momentul de faţă, în România, se află cel mai mare parc eolian continental din Europa.
Asta, după ce, joi, toate cele 240 de turbine din sectorul Fântânele-Cogealac au fost conectate la sistemul naţional de distribuţie a energiei electrice. Producţia dintr-un an de aici poate acoperi nevoile de energie pentru peste un milion de gospodării din România – spun reprezentanţii companiei care a dezvoltat p