Autoritatile incearca sa anuleze in instanta licitatia pentru vanzarea a circa 1000 de bunuri mobile aflate in proprietatea Oltchim. Amintim ca Oltchim a ajuns la stadiul de executare silita pentru o mare parte din instalatiile de pe platforma petrochimica de la Pitesti. Potrivit surselor HotNews, exista banuiala ca aceste instalatii ar urma sa fie vandute la fier vechi. Intr-o asemenea situatie, instalatiile care au o valoare de inventar de circa 42 milioane de euro vor fi vandute la un pret de sub 7 milioane euro. Salariatii de pe platforma Arpechim au protestat, in aceasta dimineata, impotriva executorului judecatoresc.
Potrivit unui anunt al executorului judecatoresc, Emilia Mateescu, vineri, incepand cu ora 10.00, urma sa aiba loc vanzarea prin licitatie publica a circa 1000 de bunuri mobile de pe platforma petrochimica. Acestea sunt scoase la vanzare in contul unei datorii de 7 milioane de euro catre catre un furnizor de materii prime, Polchem Societe Anonyme.
HotNews a prezentat miercuri cum a reusit Constantin Roibu, cu doar doua luni inainte de a-si da demisia, sa semneze doua contracte pentru ipotecarea unor echipamente si instalatii cu o valoare de inventar de circa 42 de milioane de euro, in contul unei datorii de 10 milioane de euro catre Polchem Societe Anonyme din Liechtenstein.Aceasta in conditiile in care o decizie a Consiliului de Administratie din 30 mai permitea ipotecarea unor echipamente de 15 milioane de euro. Intre timp, datoria a scazut la 7 milioane de euro, fiind facute plati si compensari de 3 milioane euro in perioada iunie-august, insa ipoteca a ramas aceeasi, iar furnizorul avand dreptul sa treaca la executare silita cand dorea.
Polchem livra materii prime catre Oltchim, in baza unui contract incheiat in luna februarie 2012. La data de 29 mai 2012, Oltchim inregistra catre furnizor o datorie de 10,9 milioane d