Vezi
Un show culinar condimentat cu multe glume le-a servit baimarenilor maestrul bucatar Antonio Passarelli, care aseara, 22 noiembrie, a revenit in Maramures pentru un eveniment gastronomic in care s-au dezvaluit secrete din bucataria italiana, pe care o stapaneste la degetul mic.
Miresmele de la sosul rece de rosii turnat peste paste, feliutele de carne de vita gatite cu oregano, usturoi si otet alb ori carnea de porc in bait de bere neagra si cu sos de rucola au invaluit localul in care s-a desfasurat prezentarea, starnind pofte chiar si fetelor amatoare de apa plata cu lamaie . Gurmanzii au fost defintiv cuceriti in momentul in care au vazut in farfurie crevetii in sos de citrice si salata de portocale cu usturoi. Antonio Passarelli, cunoscut din emisiunea ”Danutz S.R.L.”, a facut o demonstratie de cat de simplu si rapid se poate gati, chiar mai rapid decat cu semipreparatele din comert.
“Vreau sa ma adresez unui public mai tanar si sa spun ca bucataria nu e plictiseala. Raspunsul care il primesc cel mai frecvent de la lume atunci cand intreb: «Tu gatesti?» este «Nu, ca ma plictisesc». Nu, bucataria nu e plictiseala, bucataria e distractie, e relaxare. Bine, la baza este ceva serios pentru ca noi traim cu ce mancam dar pe cat e de serios pe atata trebuie tratat cu mare, mare sentiment”, a spus Antonio Passarelli.
Italianul este unul dintre maestrii bucatari care canta, glumeste si gateste. Starea aceasta este ingredientul care i-a adus faima si pe care l-a impartasite celor prezenti in localul din Baia Mare care a gazduit evenimentul.
“Eu le spun la bucatari: «Copii, daca nu glumim si nu ne distram, nu iese mancarea buna». Bucataria trebuie facuta cu veselie, cu dragoste, cu viata. Un bucatar poate sa fie el bun dar daca il vezi asa serios pe mine ma sperie. Nu reuseste sa faca un transfer de dragoste in ma