În această dimineaţă de pe platforma chimică Râmnicu Vâlcea au plecat 50 de salariaţi pentru a le fi alături celor peste e 350 de protestatari de la Arpechim Piteşti.
Angajatii care nu mai au de lucru de aproape un an au decis să protesteze în momentul în care au aflat că mare parte dintre instaţiile modernizate cu 60 de milioane de euro după ce Oltchim a cumpărat divizia petrochimcă Bradu vor fi execuatate silit “Roibu a ipotecat ţevile de la canalizare, şi aerul pe care îl respirăm şi este încă în libertate. Eu nu ştiu ce face DNA.
Işeim din nou în strdă, nu ne mai pot ţine cu forţa în combinat, în joc sunt familiile noastre, nu mia putem” a declart Dumitru Stancu, angajat Oltchim.
În luna iunie în contul unei datorii de 10 milioane de euro catre un furnizor de materii prime, inainte de a-si da demisia, Constantin Roibu, fostul director general al Oltchim, a impotecat instalatiile de la Bradu a căror valoare de inventar este de peste 42 de milioane de euro. Prin semnarea contractelor respective Roibu practic a încălcat o decizia Consiliului de Administratie care a hotărât ca ipotecare să se facă pentru echipamente cu o valoare de până la 15 milioane de euro. Între timp datoria s-a redus la 7 milioane de euro dar ipoteca a rămas aceiaşi.
“Nu mi se pare normal ca în contul unei datorii de şapte milioane de euro să pui gaj instalaţii de aproape 45 de mil de euro. Sunt două hotărâri ale Consiliului de Administraţie în care într-una se vorbeşte despre gajarea unor bunuri de 20 de mil de euor, iar în alta de 42 de mil de euro. Amândouă sunt date în aceaiaşi zi însă doar una a fost supusă la vot. Treaba asta are iz penal. Pierderea petrochimiei înseamnă dezastru pentru Oltchim pentru că nu mai funcţioneze integrat niciodată” a spus Corneliu Cernev, liderul Sindicatului Victoria Oltchim.
Protestatarii sunt decişi să st