Spune-mi ce mananci sa-ti spun cum traiesti. Ce nu stiti despre masline. De secole, maslinul este un simbol al sanatatii, un aliment-vedeta indicat in toate anotimpurile, recomandat atat vegetarienilor, persoanelelor care postesc, cat si celor care aleg o dieta de intretinere. Pentru ca este una dintre cele mai bune surse de vitamine : A,B1,B2, C, D, E, K, de acizi grasi Omega 3 si Omega 6, maslina ramane in topul alimentelor foarte sanatoase, fiindu-i de folos omului de aproape 8000 de ani. Uleiul extras prin presarea fructelor, fara sa fie supus unui proces de rafinare, este o sursa de acizi grasi mononesaturati, aliati in prevenirea afectiunilor cardiovasculare, scrie Click.
Antioxidantii, prieteni sau dusmani? Trei mituri despre cea mai eficienta substanta impotriva cancerului! Se spune ca previn cancerul, intarzie imbatranirea si intaresc sistemul imunitar, insa putini stiu cu adevarat ce sunt de fapt antioxidantii. Expertii explica pe larg rolul si actiunea antioxidantilor dincolo de aura sanatoasa pe care au capatat-o de-alungul vremii. Radicalii liberi, responsabili de boli precum Parkinson, cancer sau afectiuni ale inimii impotriva carora lupta antioxidantii nu sunt atat de nocivi pe cat par la prima vedere. "Sunt absolut esentiali pentru echilibrul organismului. De exemplu, sistemul imunitar arunca cu
Unele meserii ale femeilor cresc riscul de cancer mamar. Mediul de lucru afecteaza intr-o masura considerabila riscul unei femei de a suferi de cancer mamar. Cel mai periculos este sa lucrezi in industria materialelor plastice, a conservelor, in baruri, in cazinouri si in agricultura. Cercetatorii canadieni au constatat ca unele locuri de munca, ce expun lucratorii la modificari hormona