Aproximativ 300 de muncitori de la Divizia Petrochimica Bradu - Arpechim protesteaza, vineri, in fata pavilionului central al unitatii din Pitesti, fata de executarea silita care vizeaza aproape o mie de bunuri mobile ale combinatului.
Angajatii au bruscat si huiduit executorul judecatoresc, iar la manifestatie s-au alaturat si colegii de la Oltchim, in frunte cu liderul sindical, Corneliu Cernev.
Ei cer ca Guvernul sa publice o ordonanta de urgenta, prin care sa se opreasca executarea silita a echipamentelor si utilajelor.
"Mult personal va fi lasat acasa, managementul prost al societatii este de vina pentru aceasta situatie", a precizat vicepresedintele sindicatului, Emil Ghioca, la Digi 24.
Ministrul pentru dialog social, Liviu Pop, a precizat, la acelasi post de televiziune, ca va merge la fata locului pentru discutii doar dupa o consultare in prealabil cu premierul Victor Ponta si cu ministrul Economiei, Daniel Chitoiu.
"Nu ma asteptam sa degenereze situatia, insa sper ca autoritatile vor rezolva aceasta problema. Arpechim e pe locul 2, noi speram sa pornim Oltchim, ca apoi sa inceapa lucrul si cei de la Arpechim", a precizat Liviu Pop.
Potrivit lui Corneliu Cernev, muncitorii vor ca situatia Arpechimului sa fie lamurita.
"Gajul pus este foarte mare, dorim sa clarificam acest lucru, noi asteptam sa apara o OG de anulare a licitatiei. Doleantele salariatiilor sunt ca documentele sa fie aduse si sa stabilim ce e real si ce nu in aceasta poveste", a spus Corneliu Cernev.
Consilierul ministrului Economiei, Remus Vulpescu, a precizat ca licitatia e ilegala si da vina pe fostul lider al combinatului, Constantin Roibu, pentru aceasta situatie.
"Executarea silita e ilegala, iar parerea mea este ca suntem in fata unor infractiuni, cel putin trei: exista discrepante