În conformitate cu prevederile Legii nr. 312/2004, privind Statutul Băncii Naţionale a României (BNR), a fost pusă în circulaţie, în scop numismatic, începând cu data de 19 noiembrie 2012, o monedă din argint dedicată aniversării a 100 de ani de la naşterea lui George Emil Palade.
Moneda din argint, cu diametrul de 37 mm şi greutatea de 31,103 grame, prezintă pe avers imaginea clădirii Spitalului Colţea (unde George Emil Palade a desfăşurat un stagiu de practică medicală), o compoziţie sugerând activitatea ştiinţifică a savantului, anul de emisiune 2012, stema României cuinscripţia „Romania” şi valoarea nominală de 10 lei.
Reversul monedei redă, în prim-plan, portretul savantului George Emil Palade, iar în plan secund o compoziţie care vizează biologia celulară, prezentând la exterior, în arc de cerc, inscripţia „George Emil Palade” şi anii între care a trăit acesta (1912-2008).
Monedele din argint, ambalate în capsule de metacrilat transparent, sunt însoţite de broşuri de prezentare a emisiunii numismatice, redactate în limbile română, engleză şi franceză.
Broşurile includ certificatul de autenticitate pe care se găsesc semnăturile guvernatorului şi casierului central ai BNR.
Tirajul acestei emisiuni numismatice este de 500 de monede, iar preţul de vânzare, exclusiv TVA, inclusiv broşura de prezentare, este de 360 de lei/bucata.
Monedele din argint dedicate aniversării a 100 de ani de la naşterea lui George Emil Palade au putere circulatorie pe teritoriul României, iar punerea lor în circulaţie se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale BNR.
În conformitate cu prevederile Legii nr. 312/2004, privind Statutul Băncii Naţionale a României (BNR), a fost pusă în circulaţie, în scop numismatic, începând cu data de 19 noiembrie 2012, o monedă din argint dedicată aniversării a 100 de ani de