Vineri dimineaţă, aproximativ 300 de angajaţi de la Divizia Petrochimică Bradu s-au adunat în curtea unităţii, cerând anularea licitaţiei la care ar urma să fie scoase la vânzare aproape o mie de bunuri imobile de pe platforma petrochimică piteşteană, în contul unei datorii de peste şapte milioane de euro. Executorul judecătoresc a fost huiduit şi bruscat de manifestanţi.
Protestul s-a încheiat vineri după-amiază, salariaţii întorcându-se la locurile de muncă, în timp ce licitaţia pentru vânzarea mai multor bunuri ale societăţii a fost amânată, în lipsa unui cumpărător, executorul judecătoresc părăsind sediul unităţii.
Potrivit preşedintelui Sindicatului Unirea, Marian Dumitru, executorul judecătoresc a încheiat un proces-verbal în care a consemnat că nu exista nicio ofertă pentru activele scoase la vânzare şi că "bunurile există în integralitatea lor", pe platforma petrochimică de la Piteşti.
"În procesul-verbal se menţionează că au fost îndeplinite procedurile pentru organizarea licitaţiei, însă în lipsa unor cumpărători şi a unui reprezentant legal desemnat de societatea debitoare licitaţia nu s-a mai putut ţine. În procesul-verbal nu a fost înscris faptul că licitaţia ar fi fost împiedicată de protestele salariaţilor. Dacă se vor vinde totuşi bunurile, ne vom lega cu lanţuri şi ne vom opune celor care vin să ne ia instalaţiile. Aşa îi vom aştepta pe cumpărători, să vedem cum o să ia instalaţiile şi să le distrugă", a declarat preşedintele Sindicatului Unirea, Marian Dumitru.
Liderul sindical le-a citit salariaţilor prezenţi pe platoul din faţa societăţii procesul-verbal întocmit de executorul judecătoresc, iar ulterior oamenii şi-au dat acordul să înceteze protestul şi să se întoarcă la locurile de muncă.
La rândul său, executorul judecătoresc Emilia Mateescu a spus că licitaţia a fost amânată, fără a face publică data.
"N