Direcţia Silvică Sibiu a decis să nu mai taie brazi de Crăciun iarna aceasta, ci numai molizi, urmând să fie puşi în vânzare aproximativ 4.000 de bucăţi. Sibienii care vor dori cu tot dinadinsul brad în casă, vor putea să îşi cumpere fie de la ocoalele silvice ale primăriilor, fie de import. Astfel, Ocolul Silvic Izvorul Florii Avrig, care nu ţine de Direcţia Silvică, va pune în vânzare aproximativ 2.500 de brazi. Preţurile vor rămâne aceleaşi ca şi anul trecut, atât la brad cât şi la molid.
„Vom face pomi de iarnă dar nu de brad, ci numai molid. Până acum se făceau pomi de iarnă de brad de la Ocolul Silvic Arpaş şi Ocolul Silvic Avrig. De anul trecut, suprafaţa de pe care se făceau pomi de iarnă de la Arpaş a fost retrocedată, era a primăriei Cârţişoara, care a hotărât să treacă la o structură privată şi anume Regia Publică Locală Izvorul Florii Avrig. A rămas Ocolul Silvic Avrig, dar aici se făceau din regenerări naturale, prin operaţiuni de curăţiri, iar interesul silvicultural nu coincidea cu interesul de comercializare – adică se tăiau pomii frumoşi care trebuiau să rămână în pădure şi se comercializau fiindcă dacă nu corespondeau riscam să rămânem cu sute de pomi nevânduţi”, a declarat, vineri, Ioan Terea, şeful direcţiei silvice Sibiu.
Potrivit acestuia, 60 la sută din brazii tăiaţi în judeţul Sibiu erau oricum vânduţi în alte judeţe, iar nevoile sibienilor vor putea fi acoperite de oferta ocoalelor silvice private.
„Anul trecut am făcut aproximativ 8.200 de pomi de iarnă, au rămas nevânduţi în jur de 400. Cum peste 60 la sută îi comercializam în judeţele din sud care nu aveau specia brad, judeţul Sibiu nu riscă să rămână fără pom de iarnă de brad. Regia Publică Locală a oraşului Avrig, Ocolul Silvic Izvorul Florii, prin mărirea suprafeţei pentru pomi de iarnă, cred că satisface nevoile judeţului, iar preţul nu cred că