Un prim centru pentru sacrificarea bovinelor şi ovinelor, care să acopere necesităţile fermierilor din judeţul Cluj, se va realiza în comuna Iclod. Consiliul Judeţean promite că va asigura finanţarea acestui proiect.
Dacă în judeţul Bistriţa-Năsăud există trei abatoare autorizate, de anvergură mai mare, Clujul nu are nici măcar unul, se plâng fermierii. În mai multe rânduri, aceştia au atras atenţia că lipsa unui abator descurajează investiţiile în zootehnie. Fermierii pierd foarte mult cu transportul animalelor către abatoare. În cazul în care animalele sunt vândute vii, cei care au de câştigat sunt doar intermediarii, care cumpără foarte ieftin, pentru ca mai apoi să vândă carnea la preţuri considerabile. Consiliul Judeţean a transmis că se va asocia cu Primăria Iclod, pentru a construi un centru pentru sacrificarea animalelor, pe o suprafaţă de 5.000 de metri pătraţi.
Primăria Iclod scoate la bătaie o suprafaţă de 5.000 de metri pătraţi pentru a se asocia cu Consiliul Judeţean în vederea construirii unui abator care să deservească interesele fermierilor din judeţul Cluj. „În zona Iclod avem foarte mulţi fermieri. De altfel, ideea consturirii unui abator mi-a fost sugerată chiar de către medicul veterinar din comună, Bobiţa Iftimie. Ea mi-a spus că este absolut obligatoriu să construim un astfel de obiectiv, mai ales pentru că avem singurul centru de clasificare a ovinelor şi bovinelor din judeţul Cluj. Acest lucru reprezintă un avantaj, plus că un abator va asigura dezvoltarea investiţiilor din zootehnie", a spus primarul comunei Iclod, Ioan Pîrţoc, fost rugbist de performanţă.
Lider al asociaţiei fermierilor din România, Dorel Secară, a arătat că pentru realizarea acestui abator, inclusiv asociaţiile şi organizaţiile de profil se pot implica. „Până şi comuna Roma din Botoşani are un abator mare, numai Clujul nu are. Putem face un parteneriat