- Social - nr. 230 / 24 Noiembrie, 2012 Conform presedintelui Asociatiei Bucatarilor din Turism, Stefan Bercea – citat de Mediafax –, mai mult de jumatate dintre turistii romani care merg in vacanta in tara au renuntat la masa de pranz, pentru a face economii, si nu le mai comanda copiilor mancare separat, impartind-o pe a lor cu acestia. "Omul vine la hotel, are micul dejun inclus in pret, iar la pranz nu mai merge la restaurant, ci isi ia niste chipsuri. Seara vine la restaurant si comanda o bere si un gratar”, spunea acesta, care adauga: "Spre deosebire de anii 2007-2008, cand aproape toti turistii erau la pranz in restaurante, acum mai mult de jumatate au renuntat la acest obicei, iar unii dintre ei vin la hotel cu mancare de acasa”, mai spune Bercea. El a mai precizat ca desi preturile in restaurantele din statiuni nu au crescut in ultimii doi ani, declinul consumului nu a reusit sa fie stopat. Mai mult, ca se cauta mancarea mai ieftina. Drept care, daca in urma cu cativa ani un turist platea pentru o masa in statiuni in medie peste 50-55 de lei, acum nota de plata a scazut la 30-35 de lei. GHEORGHE GIURGIU - Social - nr. 230 / 24 Noiembrie, 2012 Conform presedintelui Asociatiei Bucatarilor din Turism, Stefan Bercea – citat de Mediafax –, mai mult de jumatate dintre turistii romani care merg in vacanta in tara au renuntat la masa de pranz, pentru a face economii, si nu le mai comanda copiilor mancare separat, impartind-o pe a lor cu acestia. "Omul vine la hotel, are micul dejun inclus in pret, iar la pranz nu mai merge la restaurant, ci isi ia niste chipsuri. Seara vine la restaurant si comanda o bere si un gratar”, spunea acesta, care adauga: "Spre deosebire de anii 2007-2008, cand aproape toti turistii erau la pranz in restaurante, acum mai mult de jumatate au renuntat la acest obicei, iar unii dintre ei vin la hotel cu mancare de acasa”, mai spune Bercea.