DORU, 46 ani, electronist: “În ultimii ani s-a simţit că nu a mers ceva aşa cum ar fi trebuit. Buzăul are nevoie de locuri de muncă şi de investiţii, pentru ca tinerii să nu mai plece departe de casă ca să poată trăi decent. Trebuie să puteţi face ceva pentru ca , dacă nu nouă, măcar copiilor noştri să le fie mai bine”.
Cezar PREDA:Sunt de acord că Buzăul este, la fel ca multe alte oraşe din România, o resursă prea puţin valorificată. Prea puţini investitori au auzit de potenţialul oraşului nostru, prea multe afaceri s-au încheiat în baruri şi în defavoarea buzoienilor . ştiu că locurile de muncă sunt şansa Buzăului pentru că familiile de aici merită să trăiască în siguranţă financiară, iar tinerii merită să se poată realiza la ei în oraş. De aceea, în mandatul 2012-2016 voi înainta un proiect de lege care să vizeze sporirea facilităţilor oferite de stat investitorilor care aleg să îşi deschidă afaceri şi să contribuie astfel la dezvoltarea reşedinţelor de judeţ. De asemenea, cred şi voi face tot posibilul să se întâmple, că este necesară promovarea potenţialului pe care îl are Buzăul în mediul de afaceri din ţară şi din străinătate, prin acţiuni şi târguri dedicate atragerii de noi investitori. Însă, nu în ultimul rând, voi face diligenţele pentru dezvoltarea parcului industrial, prin investiţii în infrastructură şi construcţii.
SIMONA, 24 ani, studentă:“Oferta universitară a judeţului este nesemnificativă iar disponibilităţile financiare ale părinţilor sunt tot mai mici pentru ca noi să putem face facultatea în Bucureşti, Iaşi, Cluj ori Tg. Mureş. Cred că este nevoie ca autorităţile să gândească o strategie în acest sens luând în calcul potenţialul Buzăului”.
Cezar PREDA:Aşa este. Tinerii buzoieni pleacă la studii în Bucureşti sau Iaşi, pentru că diplomele obţinute acolo par să cântărească mai mult decât studiile absolvite în oraşul no