Ziua internaţională pentru eliminarea violenţei împotriva femeilor, cum este considerată data de 25 noiembrie, va fi celebrată la Craiova printr-o campanie de conştientizare a populaţiei privind prevenirea şi stoparea acestui fenomen, care va avea sloganul „Stop violenţei împotriva femeilor!“. „Obiectivul principal al campaniei este transmiterea către populaţie a unui mesaj care afirmă că violenţa împotriva femeii este un comportament indezirabil şi deviant, dar şi informarea tinerilor cu privire la efectele negative ale violenţei asupra femeii. Cu această ocazie, ne exprimăm sprijinul faţă de cei afectaţi de acest fenomen şi atragem atenţia întregii societăţi asupra acestei probleme şi a consecinţelor ei“, susţin reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Dolj, iniţiatoarea campaniei.
Oficialii DSP au prezentat şi date statistice privind violenţa împotriva femeilor în judeţul Dolj, situaţie care se menţine constantă în ultimii ani, cu peste 300 de astfel de cazuri pe an. În 2011, s-au prezentat la unităţile sanitare din Dolj 317 persoane cu suferinţe provocate de violenţa în familie, majoritatea fiind femei (207), în timp ce în primele nouă luni din 2012 s-au consemnat 252 de cazuri de violenţă în familie, prezentate la spital, din care 163 de victime erau femei.
Ziua internaţională pentru eliminarea violenţei împotriva femeilor, cum este considerată data de 25 noiembrie, va fi celebrată la Craiova printr-o campanie de conştientizare a populaţiei privind prevenirea şi stoparea acestui fenomen, care va avea sloganul „Stop violenţei împotriva femeilor!“. „Obiectivul principal al campaniei este transmiterea către populaţie a unui mesaj care afirmă că violenţa împotriva femeii este un comportament indezirabil şi deviant, dar şi informarea tinerilor cu privire la efectele negative ale violenţei asupra femeii. Cu această ocazie, ne exprimăm sprijin