Tarabele din pieţele sătmărene sunt pline cu legume şi fructe de sezon
Forfotă mare, ieri, în pieţele sătmărene încă de la primele orele ale dimineţii. Tarabele comercianţilor erau pline cu dovleci, varză şi cartofi. Sătmărenii cumpărau din plin legume şi fructe de seon, aprovizionându-se pentru sezonul rece. Preţul dovlecilor porneşte de la 2 lei/kg şi se găsesc din belşug. Varza se vinde cu 1,5-2 lei/kg, cartofii cu un leu. De asemenea, castanele se vând cu 18 lei kilogramul. Comercianţii din hala cu lactate au marfă proaspătă, de la felurite brânzeturi, smântână grasă şi gustoasă şi lapte “de casă”.
Dovleci, varză şi cartofi din belşug
În pieţe, sătmărenii găsesc acum din belşug varză, la 1,5-2 lei kilogramul, cartofi la un leu/kg şi dovleci, la 2 lei. De asemenea, kilogramul de vinete se vinde cu 2 lei, cel de gogoşari cu 3 lei, conopida se vinde cu 3,5lei/kg, pătrunjelul cu 5 lei/kg şi morcovi cu 3 lei/kg. Spanacul se vinde cu 7 lei kilogramul, salata cu 2 lei, mărarul verde se vinde cu un leu/legătură, iar ceapa verde cu 1,5 lei. Ciupercile se vând cu 10 lei, ridichile cu 2,5 lei, iar guliile cu 3 lei bucata. Un kilogram de roşii costă 6 lei, iar cel de ceapă roşie 5 lei. Portocalele se vând cu 5 lei/kg, clementinele cu 6 lei, iar kilogramul de lămâi se vinde cu 7 lei. Preţul merelor porneşte de la 2 lei, iar perele costă 5 lei kilogramul, în timp ce strugurii se vând cu 7 lei/kg. Un kilogram de prune uscate, cu sau fără sâmburi, se vinde cu 15 lei, iar dovlecii cu 2 lei. La una dintre tarabe se vinde halva cu 18 lei kilogramul.
Caş proaspăt în hala de lactate
În hala de lactate din Piaţa nr. 1 te îmbie un miros de caş proaspăt de vacă şi zeci de alte produse gustoase produse în gospodăriile ţăranilor. Un kilogram de brânză de burduf de oaie costă 25 de lei, la fel şi telemeaua de oaie şi caşul de vacă, iar smântâna de casă