Cultura a luat locul televizorului şi al calculatorului, cel puţin pentru câteva ore, în cadrul activităţii „De la educaţia pe tăbliţă la educaţia pe tabletă”.
O prezentare a istoriei scrisului sau a educaţiei de la tăbliţă la tabletă, o scenetă - prin care protagoniştii au încercat să redea cât mai fidel educaţia din secolele XIX şi XXI, o lansare de carte, sunt doar câteva dintre activităţile pregătite de organizatorii evenimentului „De la educaţia pe tăbliţă la educaţia pe tabletă”. La activitate au participat elevi din clasele a IX-a, a XI-a şi a XII-a, dar şi cadre didactice şi părinţi. „Ideea este de a culturaliza, practic, tinerii societăţii actuale şi de a le oferi o alternativă emisiunilor TV în exces şi a folosirii în exces a calculatorului. Practic, dorim să facem o activitate culturală ca alternativă la cultura vizualului”, a declarat Imelda Chinţa, profesor coordonator al proiectului.
Printre temele de discuţie s-a numărat şi efectul nociv al culturii vizuale. În acest cadru, elevilor le-au fost oferite alternative la cultura vizuală, şi anume cultura scrisului. În acest sens, invitatul special al serii a fost scriitoarea Alice Bolduţ, dar şi eleva Cristina Chiţu, care şi-a lansat volumul „Pasiune şi delir”. Organizatorii evenimentului nu s-au oprit doar la cultura scrisului. În această săptămână, elevilor le vor mai fi oferite alternative la cultura vizuală, şi anume muzica şi arta.
Cultura a luat locul televizorului şi al calculatorului, cel puţin pentru câteva ore, în cadrul activităţii „De la educaţia pe tăbliţă la educaţia pe tabletă”.
O prezentare a istoriei scrisului sau a educaţiei de la tăbliţă la tabletă, o scenetă - prin care protagoniştii au încercat să redea cât mai fidel educaţia din secolele XIX şi XXI, o lansare de carte, sunt doar câteva dintre activităţile pregătite de organizatorii evenimentului „De la educaţi