Comercianții de pește din Piața Moldovei și-au umplut vitrinele cu marfă, în speranța unor câștiguri mari, pentru că în Postul Crăciunului, potrivit calendarului creștin ortodox, este dezlegare la pește în fiecare sâmbătă și duminică și toate zilele însemnate în calendar cu cruce roşie sau neagră. La tarabe, cei care doresc să cumpere pește găsesc cele mai variate specii, din mări și oceane, pe care le pot achiziționa la preţuri care variază de la 6 lei pe un kilogram, până la 45 de lei.
Se vinde păstrăv cu 23 de lei kilogramul, crap cu 16 lei kilogramul, file de novac la același preț, iar întreg la 14 lei kilogramul, iar bibanul sau plătica la 6 lei kilogramul. Somnul costă 20 le kilogramul. Una dintre cele mai căutate specii de pește este macroul, care congelat se vinde cu preţuri între 10 și 11 lei kilogramul, iar proaspăt 17 lei. În pescării au apărut și specii exotice, cum ar fi dorada, care se vinde cu 30 lei kilogramul, sau tonul, care are prețul de 20 lei pentru un kilogram. Cel mai scump este somonul porționat sub formă de rondele, al cărui preț este de 45 de lei pentru un kilogram.
Cu toate că ne apropiem de luna decembrie, în Piața Moldovei se mai găsesc încă legume autohtone la prețuri acceptabile. Cea mai ieftină este varza, care se vinde cu 0,5 sau 0,6 lei pentru un kilogram. „Nu este plătită la prețul ăsta. Numai răsadul pe care l-au pus cât a costat! Ca să nu mai zic de munca lor până au ajuns cu ea pe piață”, ne-a spus o pensionară, care își făcea cumpărăturile.
În piață se mai găsesc și roșii autohtone, la prețul de 2 lei kilogramul, în timp ce gogoșarii și ardeiul gras costă 1,2 lei până la 2 lei pentru un kilogram. Ceva mai scumpe sunt rădăcinoasele. Un kilogram de rădăcină de pătrunjel, păstârnac sau țelină se vânde cu 5 lei.
Castraveții se vând cu 5 lei pentru un kilogram, iar morcovul și ceapa cu 1,5 până la 3 l