Doctorul Dan Sabău a ridicat, vineri, în şedinţa Consiliului Judeţean, problema pacienţilor terminali internaţi la Spitalul Judeţean, „care ocupă un loc cu veleităţi curative importante şi finanţare şi blochează practic locul”.
Consilierul judeţean a solicitat organizarea unei întâlniri cu comisia de sănătate din cadrul CJ şi cu directorii de spitale din judeţ, pentru a găsi soluţii, una fiind preluarea pacienţilor de către nou reactivatul spital din Cisnădie. Aceasta a fost organizată de urgenţă imediat după şedinţa CJ.
În cadrul întâlnirii, au fost analizate posibilităţile ca pacienţii din Spitalul Clinic Judeţean aflaţi în fază terminală (cei oncologici) să fie preluaţi în unităţile de asistenţă socială ale Consiliului Judeţean, pentru a degreva unităţile medicale.
Potrivit preşedintelui CJ, Ioan Cindrea, Consiliul Judeţean lucrează la o analiză a nevoii reale de asistenţă socială, pentru ca în zonele cu cerinţe mari să fie construite unităţi de asistenţă medico-sociale, în parteneriat public-privat.
Liviu Cotârlă, directorul Spitalului Clinic Judeţean, a anunţat intenţia de a înfiinţa o secţie de îngrijire paleativă şi a propus ca Spitalul din Sibiu să facă un parteneriat cu cel din Cisnădie, unde să fie absorbiţi o parte din bolnavii aflaţi în fază terminală.
La rândul său, directorul Spitalului de Pneumoftiziologie, Ioan Draghilă a precizat că săptămâna aceasta au început lucrările de extindere a spaţiului pavilionar destinat izolării bolnavilor cronici de tuberculoză, iar dr. Vasile Săcelean, directorul Unităţii de Asistenţă Medico-Socială Sibiu (str. Azilului), a explicat că deja într-o aripă a căminului spital sunt numai bolnavi aflaţi în stare terminală.
Doctorul Dan Sabău a ridicat, vineri, în şedinţa Consiliului Judeţean, problema pacienţilor terminali internaţi la Spitalu