Controalele vor începe de joi, 22 noiembrie şi se vor încheia pe data de 29 noiembrie, potrivit informaţiilor foerite de reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Sibiu (DSVSAS).
Verificîriile au loc în contextul în care în ultima perioadă au avut loc o mai multe alerte referitoare la neconformităţile reprezentate de legumele şi fructele provenite sau cu origine Turcia, spun reprezentanţii DSVSA Sibiu.
Vor fi verificate stocurile de legume şi fructe provenite sau de origine Turcia, în depozitele de destinaţie, la unităţiile unde se comercializează către consumatorul final, precum şi în trafic.
Se va urmări respectarea cerinţelor generale de igienă, privind depozitarea legumelor şi fructelor, existenţa documentelor care să ateste trasabilitatea (originea) şi de conformitate a acestora în comformitate cu legislaţia comunitară din domeniul siguranţei alimentelor. De asemenea, se va ţine cont de calitatea legumelor şi fructelor recepţionate şi depozitate, destinate comercializării, precum şi respectarea termenului de valabilitate în funcţie de sortiment.
“Dacă se constată neconformităţi, se va dispune eliminarea legumelor şi fructelor provenite sau de origine Turcia care prezintă risc pentru sănătatea consumatorului”, a declarat purtătorul de cuvânt al DSVSA Sibiu, dr. Ioan Penţea.
Controalele vor începe de joi, 22 noiembrie şi se vor încheia pe data de 29 noiembrie, potrivit informaţiilor foerite de reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Sibiu (DSVSAS).
Verificîriile au loc în contextul în care în ultima perioadă au avut loc o mai multe alerte referitoare la neconformităţile reprezentate de legumele şi fructele provenite sau cu origine Turcia, spun reprezentanţii DSVSA Sibiu.
Vor fi verificate stocurile de