Biletele de intrare la petrecerea publică de Anul Nou, a căror contravaloare va fi în parte suportată de la bugetul local, sunt destinate gălăţenilor cu venituri modeste, care nu-şi permit să ciocnească o cupă cu şampanie la restaurant.
În vremea fostei administraţii locale, în preajma Sărbătorilor de iarnă, Galaţiul era parcă mai trist şi mai cenuşiu decât în restul anului, ştirbindu-le gălăţenilor bucuria acestora. Primarii unor oraşe mult mai mici, precum Focşani de exemplu, se puteau lăuda cu adevărate pregătiri pentru sărbători, în timp ce, la Galaţi, până şi Serbările Galaţiului, exceptând manifestările religioase, purtau pecetea zgârceniei şi ţigăniei.
Conştient că acesta este unul dintre minusurile predecesorului său, Marius Stan şi-a propus ca şi gălăţenii să simtă, la sfârşit de an, că este săbătoare. Un element inedit în planurile sale pentru atingerea acestui scop îl reprezintă organizarea, în premieră la Galaţi, a unui „vanghelion", care, dacă va fi o reuşită, are toate şansele să ajungă să se numească „stanvelion".
„Este deja celebră formula de revelion numită «vanghelion», cu subvenţionarea biletului de intrare pentru categoriile mai defavorizate. Vom stabili un preţ după ce calculăm bugetul. Ne-am dori să putem să le oferim o bucurie celor care nu şi-au mai permis să iasă la restaurant de ani de zile. În Sala Sporturilor, care va fi gata până atunci, încap cel puţin o mie de persoane", ne-a declarat Marius Stan.
Edilul a tot reclamat la Ministerul Dezvoltării Regionale ritmul greoi al lucrărilor de reabilitare a acesteia, iar demersurile sale n-au rămas fără rezultat.
„Cei de la Compania Naţională de Investiţii sunt foarte supăraţi de ceea ce s-a întâmplat la lucrările de la Sala Sporturilor şi, din acest motiv, a fost înlocuit dirigintele de şantier", mai susţine edilul.
Tot pentru Revelion, Marius Stan mai promite