Actorul Şerban Ionescu, decedat miercuri seară la vârsta de 62 de ani, a fost înmormântat în această după-amiază la Cimitirul Bellu din Capitală. Apropiaţii care au participat la funeralii, în mare parte actori cunoscuţi ai teatrului românesc, au fost vizibil stânjeniţi în durerea lor de mulţimea de gură cască şi de cameramanii care au focalizat fiecare lacrimă.
Odată cu moartea lui Şerban Ionescu s-au întocmit, în grabă, o serie de calcule care arată că în ultimii 5ani am pierdut 15 mari actori. Printre ei, Gheorghe Dinică, Ştefan Iordache, Ilarion Ciobanu, Jean Constantin. Au fost cinci ani în care, pe lângă pierderea acestor titani, am asistat şi la explozia televiziunilor de ştiri, apoi la tabloidizarea lor. Şi vrând-nevrând, acestea două s-au întâlnit, rezultând, de multe ori, situaţii penibile.
Apropiații și colegii de scenă ai lui Șerban Ionescu, care au participat la funeraliile actorului
Televiziunile se întrec în a anunţa cât mai prompt moartea vreunui actor (în cazul lui Gheorghe Dinică au anunţat-o chiar cu o zi mai devreme). Populaţia e informată: unde a fost depus trupul neînsufleţit al răposatului şi cine a trecut pe la căpătâiul lui, unde şi când va avea loc înmormântarea. Lumea poate să afle şi, dacă tot află, de ce să nu se ducă? S-a format, astfel, un public de înmormântăre, oameni care culeg informaţia de la televizor şi o fructifică alegând să-şi petreacă după-amiaza în curtea Cimitirului Bellu. Sunt pensionari care se plictisesc acasă, persoane fără ocupaţie, cu înfăţişări dubioase, şi copii curioşi cărora părinţii nu le-au purtat niciodată de grijă. În general, lume pestriţă despre care se scrie în presă că "au ţintut să-l conducă pe ultimul drum pe îndrăgitul actor". Adevărul e că n-au ţinut, dar dacă tot n-aveau ce face acasă...
"Să trăiţi, dom' director"
Când maşina mortuară a intrat pe po