La sfârşitul fiecărei toamne, studenţii din anii superiori le fac bobocilor „botezul" pentru adevărata viaţă de facultate, cea care începe după ora 23.00 şi se termină cu câteva ore înainte de cursurile de dimineaţă. Este singurul examen la care nu trebuie să existe restanţier.
Nu e prima dată când Florentin Cociş merge la un bal al bobocilor, dar e ceva care-i spune că în seara asta va fi special. E la balul Facultăţii de Istorie a Universităţii din Bucureşti, e într-un club de noapte cu reputaţie bună printre studenţii cheflii, iar cronicarul serii, MC Şurubel, chiar a anunţat de la bun început: „În seara asta facem istorie!".
Florentin are 19 ani, e boboc şi el, numai că la Psihologie. A fost invitat la petrecerea istoricilor şi bineînţeles că a acceptat, pentru că îi plac foarte mult petrecerile. Uite!, s-a îmbrăcat frumos, regulamentar, cu vestă din flanelă moale şi cămaşă călcată la dungă.
Gata cu eticheta de tocilar!
Are puţin peste 1,60 m, înălţimea perfectă pentru a-şi admira colegele mai dezvoltate, are sprâncenele negre, stufoase, şi încă mai poartă mustăcioara din liceu, dar astă-seară pare hotărât: n-o să fie incomodat de tocurile înalte ale fetelor, o să fie şi el la înălţime.
Gata, a trecut vremea liceului, când miopia îl ţintuia în primele rânduri de bănci şi când colegii de clasă îl etichetau, din invidie, „tocilar". O să fie în prima linie a studenţilor care ştiu că viaţa e ca un ring de dans. Chiar acum va merge să-şi cumpere un suc de portocale.
5 domnişoare şi 5 voinici
Clubul e departe de a fi aglomerat, sunt puţin peste 150 de studenţi, iar dintre aceştia numai jumătate merg la Facultatea de Istorie. Ar fi ca o seară banală de club dacă n-ar exista concursul acesta cu 5 domnişoare şi 5 voinici care se costumează preţios şi răspund caraghios la întrebări frivole. Nu mai ies toţi bobocii la numărătoare, da