Sălăjenii care ţin Postul Crăciunului vor avea parte de mai multe dezlegări la peşte.
În perioada 14 noiembrie – 24 decembrie, Calendarul Ortodox prevede Postul Crăciunului, unul dintre cele mai importante posturi de peste an. Cu toate că în această perioadă credincioşii trebuie să se abţină de la consumul de alimente de origine animală şi de la preparatele pe bază de acestea, Biserica a rânduit ca în cele 40 de zile de post, credincioşii să aibă mai multe dezlegări la peşte. Zilele cu dezlegare sunt marcate, de regulă, în Calendarul Creştin Ortodox fie prin menţiunea dezlegare la peşte, fie prin simbolul unui peşte. Potrivit rânduielilor bisericeşti, în cele şase săptămâni de post, sălăjenii vor putea consuma peşte şi preparate din peşte în toate zilele de sâmbătă şi duminică, în perioada 21 noiembrie - 20 decembrie inclusiv. De asemenea, credincioşii vor avea dezlegare la peşte, ulei şi vin şi în zilele de prăznuire a Sfântului Apostol Andrei, sărbătorit în 30 noiembrie, în 4 decembrie, de Sfântul Varvara, dar şi în 5 decembrie, când este sărbătorit Sfântul Sava. Dezlegări la peşte vor fi şi în 6 decembrie, de Sfântul Nicolae, în 9 decembrie, de Zămislirea Sfintei Fecioare Maria, în 18 decembrie, când Biserica îl prăznuieşte pe Sfântul Cuvios Daniil Sihastru, dar şi în 20 decembrie, de Sfântul Ignaţie Teoforul.
Sălăjenii care ţin Postul Crăciunului vor avea parte de mai multe dezlegări la peşte.
În perioada 14 noiembrie – 24 decembrie, Calendarul Ortodox prevede Postul Crăciunului, unul dintre cele mai importante posturi de peste an. Cu toate că în această perioadă credincioşii trebuie să se abţină de la consumul de alimente de origine animală şi de la preparatele pe bază de acestea, Biserica a rânduit ca în cele 40 de zile de post, credincioşii să aibă mai multe dezlegări la peşte. Zilele cu dezlegare sunt marcate, de regulă, în