Societăţile deţinătoare de reţele au intervenit, pe străzile din Sibiu, de 1.342 de ori, de la începutul anului şi până în prezent, ceea ce înseamnă o medie de 120 de găuri pe lună. După finalizarea investiţiilor E.On Gaz şi ale societăţii Apă Canal, campioane la capitolul şantiere în carosabil, numărul intervenţiilor ar trebui să scadă la jumătate, cel puţin aşa speră primarul Klaus Iohannis.
1.342 de intervenţii de urgenţă şi cuplări la reţeaua de gaz, intervenţii de urgenţă la reţeaua de apă şi canalizare şi lucrări la reţeaua electrică sau de fibră optică au avut loc, în aceste 11 luni ale anului. Dintre acestea, în aproape 1.200 de locuri carosabilul a fost refăcut deja, de către DPC.
Cele mai multe intervenţii le-a avut societatea de gaz, anume 631 de intervenţii de urgenţă şi 68 de cuplări. Dintre acestea DPC, a refăcut carosabilul în 593 de locaţii. Au necesitat reparaţii şi cele 37 de străzi pe care societatea de gaz a intervenit pentru reabilitarea reţelei proprii.
Intervenţiile la reţelele de apă şi canalizare au fost în număr de 627, în prezent fiind deja refăcute 536 dintre acestea.
Societatea Electrica a intervenit în 45 de locaţii, în 34 dintre ele carosabilul fiind deja refăcut.
DPC a lucrat pentru refacerea străzilor cu patru echipe. În prezent, reparaţiile continuă pe străzile Putnei, Ţiţeica şi Lungă.
„Sunt multe, 1300 de intervenţii. Eu nădăjduiesc că după lucrările ample de modernizare făcute de societatea de gaz şi cea de Apă Canal să scadă drastic numărul lor. Acesta este scopul, să înlocuim reţelele vechi care au foarte des defecte. După ce se finalizează – e o evaluare personală şi sper să am dreptate – modernizarea pe care o are în lucru societatea de gaz şi proiectul de Apă Canal pe POS Mediu, ar trebui ca numărul de intervenţii să scadă sub jumătate, faţă