Creierul este organul care regleaza toate functiile organismului. Acesta nu se odihneste niciodata in intregime, dar are nevoie de energie pentru a putea ramane in forma maxima in permanenta, asa ca il poti ajuta prin alimentele pe care le consumi.
Ii plac mai ales acizii grasi Omega 3, antioxidantii, fibrele si cantitati nu foarte mari din cei mai buni carbohidrati.
Iata ce nu trebuie sa-ti lipseasca din dieta daca vrei "sa-ti tratezi cu manusi" creierul, conform Ecosalon:
Semintele
Semintele, fie ca sunt de floarea soarelui, de in sau de susan, contin foarte multe proteine, grasimi sanatoase si vitamina E, astfel incat te ajuta sa lupti cu stresul, oferindu-ti totodata magneziu si antioxidanti.
Fasolea
Fasolea este plina de fibre, vitamine, minerale si proteine, fiind si un aliment incredibil de ieftin. Contine, insa, si carbohidrati, importanti daca ne gandim ca creierul foloseste 20% din carbohidratii ingerati zilnic. In plus, glucoza se elibereaza incet, dupa ce ai mancat fasole, astfel incat nivelul de energie nu va oscila brusc, asa cum se intampla in cazul altor alimente.
Rodiile
Rodiile contin multi antioxidanti, care sunt esentiali pentru creier. Acestia te ajuta sa scapi de stres, astfel incat sa iei decizii corecte si sa iti pastrezi si sanatatea celorlalte organe. Intre fruct si suc, alege-l pe cel dintai, pentru ca iti furnizeaza si fibre.
Orezul brun
Orezul brun, un aliment cu indice glicemic mic, este plin de carbohidrati complecsi, fiind excelent pentru persoanele sensibile la gluten, care vor sa isi mentina sanatatea cardiovasculara. Te ajuta sa ai o circulatie buna, ceea ce duce, automat, si la o minte ascutita.
Stridiile
Stridiile contin foarte mult seleniu, magneziu, proteine si alti nutrienti vitali pentru cr