În campania electorală, formaţiunile politice şi candidaţii lor se întrec în programe şi proiecte propuse, în activităţi care să fie cât mai atrăgătoare pentru cetăţenii care vor merge la vot. Când abordează campania electorală, majoritatea candidaţilor nu ţine cont de faptul că populaţia a evoluat, s-a schimbat şi că experienţele prin care a trecut au maturizat-o şi din punct de vedere electoral.
PDL care, aflat la putere în ultimii ani, a eşuat lamentabil, recurge la tot felul de trucuri, care să ia ochii alegătorilor. Şi-a schimbat sigla, denumirea, culorile. Cu un ambalaj refăcut, cu un mesaj care apelează la sensibilitatea populaţiei, speranţele pedeliste de a obţine voturi înfloresc.
Vorbesc despre inimă şi suflet tocmai aceia care au participat la jaful organizat la care PDL a supus România în ultimii ani. Vorbesc despre obiective şi iniţiative personale aceia a căror părere personală, în sânul PDL, nu contează. Dovada stă în faptul că, în consiliile locale şi în cel judeţean, consilierii PDL votează în bloc, la comanda şefului şi, de cele mai multe ori, nici nu intervin în discuţii. Să nu uităm că România a avut multe guverne portocalii, câteva Boc şi unul Ungureanu, dar stăpânul era acelaşi, locatarul de la Cotroceni. Oricâte intenţii bune ar avea, cei care candidează din partea PDL nu le vor pune niciodată în practică. Nu vor fi lăsaţi, nu vor fi ascultaţi, nu vor fi sprijiniţi de partidul din partea căruia candidează. Scopul lui a fost deconspirat în ultimii ani cât a condus România.
Nu contest calităţile şi talentele umane, profesionale sau politice ale vreunui candidat la Senat sau la Camera Deputaţilor. Din punctul meu de vedere însă, cei care consideră că au valoare personală şi că pot face ceva concret au grijă sub sigla cui candidează.
USL, prin programul său pentru o Românie puternică, prin candidaţii săi, prin realizările G