Un grup de proprietari de terenuri de pe strada Dunării cer consilierilor locali să nu aprobe varianta finală a Planului Urbanistic General al Cluj.
Clujenii susţin că aprobarea Planului Urbanistic General (PUG) ar echivala cu o nouă naţionalizare deoarece terenurile pe care le deţin pe strada Dunării sunt încadrate ca spaţiu verde. Primăria a aprobat documentaţii de urbanism prin care în zonă s-au permis construcţii, iar prin noul Plan Urbanistic General primăria vrea să le „confişte" proprietăţile, fără măcar să le ofere despăgubiri.
„În scopul construirii în municipiul Cluj-Napoca a unui număr de 945 apartamente s-au expropriat terenuri pe strada Dumării de la antecesorii noştri pentru cauză de utilitate publică prin decrete de expropriere din 1084 şi 1985, fiind construite blocuri de locuinţe. Pe terenurile rămase libere în zona de locuinţe Aurel Vaicu sud, locuitorii blocurilor de locuinţe au construit garaje demontabile cu sau fără autorizaţie", explică un grupă de hosztezseni care deţin terenuri în zona amintită. Oamenii au semnat un memoriu adresat consilierilor locali prin care spun că, începând din 2007, autorităţile locale clujene sau instanţele de judecată au recunoscut dreptul de proprietate pe care aceştia îl au asupra unor terenuri de pe strada Dunării, aceste fiind considerate libere de sarcini.
Prin Titlul de proprietate emis de prefectură în 2008 s-a reconstituit parţial în favoarea lui Szabo Ana, Kerekes Mihai, Szabo Andrea suprafaţa de 2481 de mp. „Prin alte dispoziţii de restituire şi de propunere privind acordarea de despăgubiri din 2008 s-a restituit în favoarea noastră Torok Ioan, Torok Stefan, Szabo Orosz Susana, Benedek Julia, Banzai Eva, Linzenbold Annamaria, Munkacsi Ana, Bocoz Roza terenurile în suprafaţă de 853 mp, respectiv 845 mp situate în municipiul Cluj-Napoca strada Dunării nr. 92 şi 94. Printr-o decizie civilă