Ştiai că orice bucătărie, indiferent de cât de curată este, poate fi invadată la un moment dat de gândaci? Gândacii de bucătărie se odihnesc ziua în locuri ascunse, iar pe timp de noapte ies la suprafaţă pentru a se hrăni. Este bine să descoperi care sunt locurile în care gândacii de bucătărie şi-au făcut cuib, pentru a avea mai multe şanse de izbândă în lupta pentru eliminarea lor.
1. Ţevile de scurgere şi canalizare
Gândacii de bucătărie au un simţ olfactiv foarte puternic şi instincte de supravieţuire deosebite. Este posibil ca pe timp de noapte, aceste insecte să intre în bucătăria ta pe lângă ţevi, prin canalizare sau prin scurgerea de la chiuvetă, în căutare de mâncare şi apă. Totodată, gândacii de bucătărie pot să vină de la subsolul blocului sau de la alţi vecini pe lângă ţevile de calorifer care traversează casa. Aceste insecte îşi vor depune ouăle în spatele său dedesubtul chiuvetei sau al caloriferului, astfel că aceste locuri vor deveni o sursă constantă de invazie.
2. Sub frigider
Gândacii caută tot timpul locuri călduţe şi mai ferite pentru a putea depune ouă în siguranţă. Adesea, aceste insecte îşi fac cuib în spatele frigiderului, chiar lângă motor. Şi asta din cauză că sunt atraşi de căldura emanată de motor. Dacă bucătăria ta este invadată de gândaci, verifică şi garnitura de cauciuc care asigură închiderea etanş a uşii de la frigider. Adesea gândacii îşi depun ouăle în aceste locuri pentru că, la fel ca în spatele frigiderului, sunt uşor încălzite.
3. În spatele aragazului
Uleiul de pe aragaz şi depozitele de grăsime din jurul aragazului reprezintă o sursă de hrană pentru gândaci. În plus, sunt puţine şanse ca gândacii să fie „deranjaţi” atunci când îşi fac cuib în spatele aragazului, întrucât nu prea se umblă în această zonă. Ce este periculos este faptul că gândacii pot să pătrundă în interiorul aragazului prin