Un guvern USL va crea un sistem de învăţământ perfomant. Este vorba de finanţare atât pentru creşterea salariilor profesorilor, cât şi asigurarea fondurilor pentru dotări şi investiţii în unităţile de învăţământ. Este mesajul pe care l-a transmis ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu profesorilor braşoveni.
Peste 400 de dascăli din Braşov s-au întâlnit, la sfârşitul săptămânii trecute, cu ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, şi cu candidatul USL la Camera Deputaţilor, în Colegiul 8, Petre Roman. "Învăţământul şi Sănătatea sunt două domenii prioritare pentru Guvernul USL, dar şi pentru mine, la Consiliul Judeţean. Tot ceea ce s-a făcut în judeţul Braşov, reabilitare, investiţii s-a făcut în perioada anilor 2000-2008, în timpul guvernelor Adrian Năstase şi Călin Popescu Tăriceanu", a subliniat Aristotel Căncescu, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov.
Pentru început, ministrul Ecaterina Andronescu a făcut o scurtă prezentare a realităţii sistemului educaţional din acest moment. Iar situaţia nu este deloc roz. "La sfârşitul verii putem face un bilanţ, după un an şcolar, pe cel puţin două paliere: evaluarea de la sfârşitul clasei a opta şi examenul de Bacalaureat. Evaluarea de la clasa a opta m-a surprins foarte mult, dar a dovedit şi o polarizare, ceea ce demonstrează că şcoala este cel mai sensibil senzor al societăţii. Avem pe de-o parte şcoli excepţionale, dar pe de alta - şcoli foarte slabe, unde elevii nu iau nici nota 5 la evaluare. Şcolile slabe sunt şi din mediul rural, dar şi de la marginea oraşului. Eu consider că astfel nu putem merge în continuare pe măsuri uniforme. Trebuie să adoptăm măsuri în funcţie de şcoli: pentru cele performante e nevoie de măsuri prin care să creştem performanţele, iar pentru cele slabe, măsuri prin care să ameliorăm situaţia", a subliniat ministrul Ecaterina Andronescu. Aceasta a mai amintit şi de Bacalaureat