92 de foşti poliţişti comunitari, disponibilizaţi în septembrie 2010, au dat în judecată Primăria Focşani şi Poliţia Comunitară pentru recuperarea unor drepturi salariale, aferente perioadei în care au fost angajaţi. Acţiunea se află pe rolul Secţiei Civile a Tribunalului Vrancea.
În cererea de chemare în judecată, foştii angajaţi ai Poliţiei Comunitare susţin că în ceea ce-i priveşte, concedierea lor a fost colectivă. În consecinţă, au dat în judecată fostul angajator, solicitând plata drepturilor salariale ce li se cuvin ca urmare a concedierii colective, plata premiului anual aferent anului 2010, dar şi plata cheltuielilor cu hrana în cuantum de 350 de lei lunar, de la 30 noiembrie 2009 până la 30 septembrie 2010.
Prin aceeaşi acţiune se mai solicită şi obligarea la plata premiilor lunare de 2% din salariile aferente şi a premiului în cuantum de 2% din sumele provenite din reducerea cheltuielilor cu salariile din perioada 30 septembrie 2009-30 septembrie 2010. De asemenea, ei mai cer să li se achite o sumă în contul muncii efectuate în condiţii de stres. În cererea de chemare în judecată, foştii poliţişti comunitari susţin că li s-a încălcat principiul egalităţii şi nediscriminării în faţa legii, din moment ce colegii care nu au fost disponibilizaţi au primit toate aceste drepturi salariale.
Prin întâmpinările depuse, administraţia locală şi Poliţia Comunitară solicită respingerea acţiunii. Se mai arată că patru dintre agenţi nu au fost concediaţi, ei găsindu-şi singuri de muncă. În cazul altor şase s-a pronunţat deja o hotărâre privind premiul anual.
92 de foşti poliţişti comunitari, disponibilizaţi în septembrie 2010, au dat în judecată Primăria Focşani şi Poliţia Comunitară pentru recuperarea unor drepturi salariale, aferente perioadei în care au fost angajaţi. Acţiunea se află pe rolul Secţiei Civile a Tribunal